Utazási feltételek

Szolgáltatásunkat megrendelheted az alábbi módokon:

– Honlapon, az erre a célra kialakított űrlap kitöltésével.
– E-mailben, az info@pannontransfer.eu címen.
– Telefonon, a +36 30 153 41 90 központi számon.
A transzfer szolgáltatásra irányuló megrendelés, kizárólagosan az e-mailben történt visszaigazolást követően válik érvényessé. Amennyiben 12 órán belül nem kap írásos visszaigazolást, kérjük jelezze Ügyfélszolgálatunk telefonos elérhetőségén. A transzfer szolgáltatás megrendelése célszerű, ha a repülőgép Magyarország területén történő leszállása/ felszállása előtti 48 órában történik. Amennyiben a szolgáltatás igénybevételére 48 órán belül történik megrendelés, kizárólag szabad helyek esetében vagy egyéb megrendelésekhez igazodva tudunk fogadni.

A MEGRENDELÉSSEL KAPCSOLATOS VÁLTOZÁSOK (MÓDOSÍTÁS, TÖRLÉS)

A transzfer szolgáltatásra irányuló megrendelés 24 órával az utazás megkezdése előtt díjmentesen lemondható vagy módosítható. Ha a Megrendelő ennél későbbi időpontban mondja vissza foglalását, a teljes összeg kifizetése kerül. Amennyiben módosítást szeretne eszközölni, a megrendelés előtti 24 órában, csak telefonon lehetséges, további egyeztetést követően. Mind a lemondás, mind a módosítás akkor válik érvényessé, amennyiben írásos formában történik.

Retúr út esetén a második út a foglalás időpontjától számított 3 hónapon át érvényes.

Amennyiben a Megrendelő a transzfer pontos indulási időpontjáról SMS-ben vagy e-mailben nem kap visszaigazolást az utazás előtti nap 19:00 óráig, kérjük mihamarabb jelezze a +36 (30) 153 4190 központi számon.

A Megrendelő jelen szerződési feltételek elfogadásával vállalja, hogy a szolgáltatás igénylésének folyamán megadott kontakt számon elérhető lesz a megrendeléstől egészen az utazásig számított időszakban. Amennyiben a Megrendelő nem tartja magát a szerződés feltételeihez, úgy a Megrendelőt terheli a felelősség a változásokból adódó károk miatt.

JÁRATTÖRLÉS, KÉSÉS

Társaságunk nem vállal felelősséget a járatkésések, törlések miatt kialakuló helyzetekért. A késve érkezett utasokat a férőhelyek függvényében a legkorábban lehetséges időpontban szállítjuk. Amennyiben tudomást szerez a járata késéséről, törléséről kérjük mihamarabb tájékoztassa Társaságunkat!

POGGYÁSZRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Társaságunk minden Megrendelő számára a nemzetközi szabványban rögzített poggyász elszállítását, 1 db szabvány méretű (max. 25 kg súlyú) bőrönd valamit 1 db kézipoggyász, foglalta az árba. Az ezt meghaladó mennyiségű, nagy terjedelmű és térbeli kapacitást igénylő poggyász vagy extra csomag (pld: hódeszka, tolókocsi, kerékpár) szállítása felár megfizetésére kötelez, melynek pontos összege az adott igények alapján előzetes egyeztetést igényel. Mozgássérült utas szállítását előzetes értesítésben kell továbbítani a megrendeléskor vagy legkésőbb a szolgáltatás igénybevétele előtti napon. Kisállat szállítása csak az erre a célra kialakított gépjárművel valósítható meg, melynek egyedi árazása van!

ÁRAK, DÍJSZABÁSOK

A honlapon szereplő árak standard díjszabások. Ezek az alábbi városokból valamint azok 10 kilométeres vonzáskörzetéből érvényesek: Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc. Más települések irányába történő szolgáltatás esetében az árak előzetes egyeztetésre kerülnek a Megrendelővel.

TRANSZFER SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

A transzfer szolgáltatás során a reptérre való érkezés a check-in időpontjához (repülőgép felszállása előtt 2 órával) igazodva történik. Az utasok szállításának időpontjában plusz-mínusz 1 óra eltolódás lehetséges.

A címen történő utasfelvételkor, 5-10 perces eltolódások történhetnek.

A repülőtéren történő utasfelvételnél, az utas várakozásának leghosszabb időtartama 90 perc lehetséges. Az utasok csomagfelvételeinek idejét (25-30 perc), a valós leszállástól számítjuk. Ennek az eltelte után veszi kezdetét a várakozási idő.

Ez a szabály azokra az utasokra is vonatkozik, akik csupán kézipoggyásszal utaznak.

Ha probléma adódik a csomagfelvételnél (pld. megsérül vagy eltűnik a poggyász) jelezni kell a szolgáltató felé, hogy a szolgáltatás lebonyolítását ez a legkisebb mértékben zavarja.

Amennyiben a Megrendelő repülőjárata a megadott időponthoz képest késik és a gépkocsinak nem áll módjában a már várakozó többi utas okán 30 percnél többet várni a késve érkezett utas miatt, úgy a késve érkező utast értesítjük a következő gépkocsink indulási időpontjáról.

Az ilyen helyzetekben a repülőgép késése miatt megváltoznak a szolgáltatás várakozási időre vonatkozó feltételei, és akár hosszabb várakozási idővel is számolnia kell a Megrendelőnek.

Amennyiben a Megrendelő a járat késéséről tudomást szerez, kérjük jelezze Társaságunk felé, hogy a szállítási feltételek változását a lehető legrugalmasabban tudjuk átfuttatni. Munkatársunk telefonon vagy sms-ben értesíti az utast szállításának új időpontjáról. Ezekben az esetekben a késve érkező Megrendelőnél a várakozási idő a 90 percet is meghaladhatja!

A szállítási szolgáltatással kapcsolatos panaszait , észrevételeit, a szolgáltatás igénybevételétől számított 3 napon belül várjuk. Panaszát 30 munkanapon belül kivizsgáljuk.

A várakozási idő a 22:00 óra után landoló gépek esetében a 90 percet meghaladva, akár 120 perc is lehet.

Amennyiben a Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről 22:00-től – és 05:30-ig induló gépek, valamint az oda 00:40 – és 07:00 között érkező gépekhez igényelnek transzfer szolgáltatást, a megrendelést csak plusz költség ellenében tudjuk biztosítani.

A Megrendelőket állandó jelleggel a repülőtér érkezési oldalán , külön erre a célra fenntartott kijelölt parkolóhelyen várjuk, rendhagyó kérés esetében az utas(ok) nevének táblán történő feltüntetésével.

Társaságunk nem vállal felelősséget rajtunk kívül álló okok miatt (pld.: baleset, útlezárás) előforduló késésért. A kockázatok csökkentése érdekében azonban biztonsági útvonalakat határoztunk meg, és csereautók fenntartásával biztosítjuk a műszaki meghibásodások által okozott kényelmetlenségek minimalizálását.

A menetidő Nyíregyházáról, Debrecenből Budapest-Liszt Ferenc reptérre március 1-től november 1-ig 3 óra, november 1-től március 1-ig 3,5 – 4 óra, az indulás időpontját ehhez igazítjuk. Más települések esetében a menetidőt egyeztetjük a Megrendelővel.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A társaságunk bizonyítható hibája kapcsán felmerülő károkért, amelyek a szolgáltatás során történnek, kártérítési felelősséget vállalunk a kötelező felelősségbiztosításon túl. A csomagokkal kapcsolatos esetleges észrevételt a gépkocsivezetőnek személyesen kell jelezni, legkésőbb a célállomáson, vagy írásban 3 napon belül írásban az Ügyfélszolgálatnál.

Az utazás során a Megrendelő a másik utas személynek okozott, illetve a gépjárműben okozott kárért a károsult irányába közvetlen felelősséggel tartozik.

AZ UTAS KÖTELES BETARTANI AZ UTAZÁSRA VONATKOZÓ SZABÁLYOKAT:

Akkor vesz részt az utazáson, ha egészségi állapota ezt lehetővé teszi, és nem szenved fertőző betegségben.

Tilos a gépjárműben közbiztonságra veszélyes eszközöket, illetve mérgező, valamint maró hatású anyagot szállítani.

Takarítási díj kisebb szennyezés esetén 3 000 Ft, komolyabb szennyezés (pl. kárpittisztítás) esetében 10 000 Ft, mely a Megrendelőt terheli.

A Megrendelő az utazás során köteles a többi utassal, valamint a gépkocsivezetővel kulturáltan viselkedni.

Amennyiben a Megrendelő zavarja az utazásban résztvevőket a gépkocsivezető saját hatáskörébe tartozó joggal felfüggesztheti azt. Az utas az utazáson saját felelősségére vesz részt.

A szolgáltatás a fenti feltételek elfogadásával vehető igénybe, a megrendelést követően az utas, a megrendelés visszaigazolását igazoló dokumentum átvételével elfogadja a feltételeket.

A megrendelést visszaigazoló dokumentum kiadása a megrendelő feladata és felelőssége.

A díj megfizetése történhet készpénzzel, bankkártyával a gépjárművezetőnél.

A Megrendelő igénylésére minden esetben e-mail-es visszaigazolás történik.

A megrendelő a szolgáltatás és utazás feltételeit a szolgáltatás igénylésekor tudomásul veszi, és tudomásulvételét a megrendelés elküldésével igazolja.

Amennyiben a megrendelő több személy részére rendeli meg a szolgáltatásokat, utastársai nevében is nyilatkozik, illetve szerződik.

Bankkártyás fizetés

A transzfer szolgáltatás kiegyenlítése történhet bankkártyával a gépjárművezetőnél. Társaságunk rendelkezik POS terminállal, mellyel biztosítani tudjuk utasaink számára ezt a fizetési lehetőséget.

A szolgáltatás igénybevételével a Megrendelő tudomásul veszi, hogy a Pannon Guard Zrt. (4026 Debrecen, Hatvan utca 39. II/3.) adatkezelő által a https://pannontransfer.eu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatai átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Vezetéknév, Keresztnév, Cégnév, Irányítószám, Város, Utca, házszám, Telefonszám, E-mail cím. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: https://simplepay.hu/vasarlo-aff